Kolejne dwa dni ferii zimowych za nami

W dniach 23-24 stycznia w Gminnym Ośrodku Kultury i Sportu w Filipowie odbyły się kolejne zajęcia dla dzieci. Tym razem, w ramach zajęć kulinarnych maluchy przygotowały blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego oraz rogaliki drożdżowe. Natomiast podczas zajęć techniczno-plastycznych wykonały kwiaty z papieru, kule Kusudama i zaczęły przygotowywać teatrzyk kukiełkowy.

W czwartek, 23 stycznia odbyły się kolejne zajęcia kulinarne pn. „Słodki stół na Święto Babci i Dziadka”. Tym razem dzieci przygotowały blok czekoladowy z bakaliami oraz szyszki z ryżu preparowanego.

 

Następnie uczestnicy wzięli udział w zajęciach techniczno-plastycznych, podczas których nauczyli się wykonywać elementy z papieru – kwiaty i kule Kusudama.

Natomiast w piątek, 24 stycznia w ramach zajęć techniczno-plastycznych dzieci rozpoczęły pracę nad przygotowaniem teatrzyku kukiełkowego. Malowały i wycinały papierowe kukiełki oraz ozdobiły karton, który posłuży nam jako scena dla „papierowych aktorów”.

Tego dnia odbyły się także ostatnie zajęcia kulinarne z cyklu „Słodki stół na Święto Babci i Dziadka”. Dzieci dowiedziały się jak własnoręcznie przygotować rogaliki z ciasta drożdżowego. Naszym gościem była Pani Danuta Zdanio – emerytowana nauczycielka szkoły w Filipowie, która zaprezentowała swój przepis na wyborne rogaliki!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *